Jesień to zdecydowanie ten moment, gdy aura nie sprzyja dobremu samopoczuciu. Brak słońca, niska temperatura, deszcz oraz wiatr – to wszystko sprawia, że nie czujemy się komfortowo. Aby zmienić ten stan rzeczy warto przede wszystkim zdrowo się odżywiać oraz dostarczyć organizmowi jak najwięcej energii oraz witamin. Dieta bogata w warzywa i owoce na pewno pomoże, warto pomyśleć o naturalnie tłoczonych sokach oraz witaminie D, która dla nas jest niezbędna.
Lato to idealny moment na odpoczynek, pełny relaks, podróżowanie, zwiedzanie nowych miejsc. Wysoka temperatura, zieleń, słońce oraz długi dzień – to wszystko sprawia, że czujemy się bardzo komfortowo, mamy dużo energii, myślimy pozytywnie. Niestety bardzo często jesienią, wraz ze zmianą pogody zmienia się nasze nastawienie, niestety na bardziej negatywne.
Jeżeli zależy nam na tym, aby czuć się o wiele bardziej komfortowo, warto podjąć w tym celu odpowiednie działania. Wśród najważniejszych jest to, aby dostarczyć organizmowi odpowiednią ilość kalorii, ale również składników odżywczych, minerałów oraz witamin. Świetnym rozwiązaniem są soki owocowe.
Zobacz także: http://swiatnaobcasach.pl/3-powody-aby-pic-soki-naturalne/
Naturalne soki owocowe – bomba witaminowa
Nie od dziś wiadomo, że to właśnie owoce są naturalnym źródłem witamin oraz zdrowego cukru. Pozytywnie wpływają na metabolizm, odciążają układ pokarmowy, wzmacniają układ odpornościowy, do tego oczywiście nawadniają. Są świetną alternatywą między innymi dla wody, którą z oczywistych względów również musimy pić.
Niemniej jednak różnica między sokami sklepowymi, a sokami naturalnymi, które można kupić na przykład w firmie https://zdrowysok.com/ jest niestety dość duża. Chodzi nie tylko o różnicę w smaku, ale przede wszystkim w składzie. Soki naturalnie tłoczone nie zawierają barwników, konserwantów, substancji słodzących lub intensyfikatorów smaku. Są o wiele lepiej przyswajalne przez organizm i nie powodują tycia. To najlepszy sposób dostarczenia organizmowi witamin.
Zdrowe jedzenie
Jesienią, gdy brak słońca oraz pogoda nie sprzyja, warto również dokładnie przemyśleć to, co jemy. Warto postawić na:
– dietę warzywną,
– dużą ilość ryb,
– produkty gotowane na parze, pieczone ewentualnie wędzone.
Zdecydowanie najlepiej spożywać produkty, które jak najbardziej są pochodzenia naturalnego, są lekkostrawne, łatwo przyswajalne przez organizm. Odstawienie produktów smażonych oraz ciężkostrawnych na pewno poprawi funkcjonowanie organizmu.